Privacy Policy

Default tabs

English VersionBahasa Malaysia

DAIKIN REFRIGERATION MALAYSIA SDN. BHD. (Formerly known as J & E Hall Refrigeration Sdn. Bhd.) complies with the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”) which came into operation in November 2013 in respect of the collection and processing of personal information of customers and business partners.

“Personal information” refers to any information you provide voluntarily, which relates directly or indirectly to you which you have provided to us, such as your name, company registration numbers or NRIC, address, occupation, gender, telephone number, e-mail address, website cookies etc. and includes any information that can be used to distinguish, identify or contact you.

This means that in the course of our business dealings with our customers or business partners, we may directly, or indirectly through third-parties, obtain and where relevant disclose, such personal information including contact details, background information and any other information pertinent to the transaction in order to enable us to carry out our obligations.

Your personal information may be stored in soft or hardcopies in our offices, or in servers or third party service providers located in Malaysia or outside of Malaysia, Such personal information may be processed in or outside of Malaysia.

We may also disclose personal information: –

  • if required to do so by law or any applicable governmental guideline or code;
  • in order to comply with the requirements of any law enforcement agency, court order or legal process;
  • to protect and defend the rights of the Daikin group of companies;
  • companies and/or organisations that act as our agents, contractors, service providers and/or professional advisers;
  • companies and/or organisations that assist us in processing and/or otherwise fulfilling transactions that you have requested; or
  • our business associates and other parties for purposes that are related to the purpose of collecting your personal information.

subject at all time to any laws (including regulations, guidelines and/or obligations) applicable to us.

Where indicated (for example in registration forms), it is obligatory to provide your personal information to us to enable us to process your application for our products and/or services. Should you decline to provide such obligatory personal information, we may not be able to process your application or provide you with our services or products.

You are responsible to ensure that your personal information is accurate and in the event of any change to your Personal Information you are responsible to update us of such changes.

If you have any questions about the use of your personal data by us, or you wish to let us know about changes to your personal data held by us, please notify us in writing at the address below or contact our Personal Data Compliance Officer.

Personal Data Compliance Officer
Daikin Refrigeration Malaysia Sdn. Bhd.

Lot 10, Jalan Perusahaan 8,

Kawasan Perusahaan Pekan Banting,

42700 Banting, Selangor Darul Ehsan.

Malaysia
Telephone No: +603-3187 2911
Fax No: +603-3187 8597

In the event of any conflict between the English and Bahasa Melayu versions of this Privacy policy, the English version shall prevail.

DAIKIN REFRIGERATION MALAYSIA SDN. BHD. (Formerly known as J & E Hall Refrigeration Sdn. Bhd.) Mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“APDP “) yang mula beroperasi pada bulan November 2013 berkenaan dengan pengumpulan dan pemprosesan maklumat peribadi pelanggan dan rakan kongsi perniagaan.

“Maklumat peribadi” merujuk kepada apa-apa maklumat yang anda berikan secara sukarela, yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung kepada anda yang telah diberikan kepada kami, seperti nama, nombor pendaftaran syarikat atau kad pengenalan, alamat, pekerjaan, jantina, nombor telefon, alamat e-mel , ‘website cookies’ atau yang berkaitan dan termasuk apa jua maklumat yang boleh digunakan untuk membezakan, mengenal pasti atau menghubungi anda.

Ini bermakna ketika proses urusan perniagaan kami dengan pelanggan atau rakan perniagaan, kami boleh secara langsung atau tidak langsung melalui pihak ketiga, memperoleh dan, jika berkaitan mendedahkan, apa-apa maklumat peribadi termasuk butiran lanjut, maklumat latar belakang dan apa-apa maklumat lain yang berkaitan dengan transaksi untuk membolehkan kami menjalankan kewajipan kami.

Maklumat peribadi anda yang disimpan di dalam salinan digital atau dokumen di pejabat-pejabat kami, atau pelayan komputer atau pembekal perkhidmatan pihak ketiga yang terletak di Malaysia atau di luar Malaysia, maklumat peribadi itu boleh diproses di dalam atau di luar Malaysia.

Kami boleh juga mendedahkan maklumat peribadi: –

  • jika dikehendaki berbuat demikian oleh undang-undang atau mana-mana garis panduan atau kod kerajaan;
  • untuk mematuhi kehendak mana-mana agensi penguatkuasaan undang-undang, perintah mahkamah atau proses undang-undang;
  • melindungi dan mempertahankan hak-hak kumpulan syarikat Daikin;
  • syarikat dan/atau organisasi yang bertindak sebagai agen, kontraktor, pembekal perkhidmatan kami dan/atau penasihat profesional;
  • syarikat dan/atau organisasi yang membantu kami dalam pemprosesan dan/atau sebaliknya memenuhi transaksi yang anda minta; atau
  • perniagaan kami dan pihak-pihak lain untuk tujuan yang berkaitan dengan tujuan pengumpulan maklumat peribadi anda.

tertakluk pada setiap masa kepada mana-mana undang-undang (termasuk peraturan-peraturan, garis panduan dan/atau obligasi) yang berkenaan kepada kami.

Dimana ditunjukkan (misalnya dalam borang pendaftaran), ia adalah wajib untuk memberikan maklumat peribadi anda kepada kami untuk membolehkan kami memproses permohonan anda bagi produk dan/atau perkhidmatan kami. Sekiranya anda menolak untuk memberikan maklumat peribadi yang wajib itu, kami mungkin tidak dapat memproses permohonan anda atau menyediakan anda dengan perkhidmatan atau produk kami.

Anda bertanggungjawab untuk memastikan bahawa maklumat peribadi anda adalah tepat dan sekiranya berlaku apa-apa perubahan kepada Maklumat Peribadi, anda bertanggungjawab untuk mengemaskini kami dalam perubahan tersebut.

Jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai penggunaan data peribadi anda dengan kami, atau anda ingin memberitahu kami mengenai perubahan terhadap data peribadi anda yang dipegang oleh kami, anda boleh memberitahu kami secara bertulis melalui alamat di bawah atau hubungi Pegawai Pematuhan Data Peribadi kami.

Pegawai Pematuhan Data Peribadi
Daikin Refrigeration Malaysia Sdn. Bhd.

Lot 10, Jalan Perusahaan 8,

Kawasan Perusahaan Pekan Banting,

42700 Banting, Selangor Darul Ehsan.

Malaysia

 

Telephone No: +603-3187 2911
Fax No: +603-3187 8597

Jika berlaku apa-apa percanggahan antara Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu untuk Dasar privasi ini, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.